Το πρώτο πράσινο κέντρο logistics στην Ελλάδα και μάλιστα με σχετική  πιστοποίηση LEED, έγινε το κέντρο της Trastor στον Ασπρόπυργο. Το κέντρο εκπλήρωσε όλες τις αυστηρότατες προδιαγραφές και η εταιρία χαρακτήρισε τη διάκριση ως σημαντικό ορόσημο.

Ειδικότερα, η Trastor A.E.E.A.Π. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ότι το υπερσύγχρονο συγκρότημα ψυχρής αποθήκευσης και διανομής που απέκτησε εντός του έτους, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ στον Ασπρόπυργο Αττικής, πιστοποιήθηκε με LEED στο επίπεδο SILVER γεγονός το οποίο το καθιστά το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα.

H επίτευξη αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην υιοθέτηση πράσινων και βιώσιμων κριτηρίων στην επενδυτική στρατηγική της Εταιρείας μας, και έμπρακτη δήλωση της δέσμευσής της να δημιουργήσει ένα από τα πιο σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά, διαφοροποιημένα και μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια αποθηκευτικών χώρων στην Αττική.

Το εν λόγω ακίνητο που έλαβε αυτή την τιμητική διάκριση, έχει εκπληρώσει όλες τις αυστηρές προδιαγραφές και προϋποθέσεις του συστήματος πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) κατά την διαδικασία αξιολόγησης. Το πρότυπο LEED αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των κατασκευών και η σχετική πιστοποίηση αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα και την απόδοση του συγκροτήματος από περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής άποψης.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίηση του στόχου μας να έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας ένα πρωτοποριακό συγκρότημα logistics, που λαμβάνει πρώτο την πιστοποίηση LEED SILVER στην Ελλάδα. Σύντομα και σύμφωνα με τις δρομολογημένες επενδύσεις μας, η Εταιρεία πλέον της ηγετικής της θέσης σε όρους όγκου, θα αποτελεί και τον μεγαλύτερο θεσμικό ιδιοκτήτη στον κλάδο εμπορικών αποθηκών πιστοποιημένων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία και δεσμευόμαστε για μια διευρυμένη εφαρμογή πράσινης ανάπτυξης στο σύνολο του χαρτοφυλακίου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here