Δυναμική διείσδυση στην επιχειρηματική αγορά της χώρας κάνει ο τραπεζικός όμιλος BFF Banking Group, που εξειδικεύεται στην παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε εταιρείες που προμηθεύουν τον τομέα Δημόσιας Διοίκησης.

Σήμερα, το Banks βρίσκεται στην επίσημη παρουσίαση του Ομίλου και σας παρουσιάζει το ιστορικό ενός επιτυχημένου μοντέλου που ήρθε για να μείνει και στην Ελλάδα.

Michele Antognoli, Υπεύθυνος Διεθνών Αγορών, BFF Banking Group

Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1985, με πρωτοβουλία μιας ομάδας βιομηχανικών φορέων στη φαρμακευτική και βιοϊατρική βιομηχανία. Ο αρχικός κλάδος της εταιρείας αφορούσε τη διαχείριση των απαιτήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στην Ιταλία. Το 1990 η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα εκχώρησης επιχειρηματικών απαιτήσεων χωρίς δικαίωμα ανάγωγης.

Το 2010 ο Όμιλος BFF Banking Group ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στην Ισπανία για να εξυπηρετήσει πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην αγορά αυτή, ενώ, το 2014 επεκτάθηκε και στην Πορτογαλία.

Το 2013, απέκτησε τραπεζική άδεια κι από τότε, ο όμιλος άρχισε να προσφέρει την δυνατότητα για online προθεσμιακές καταθέσεις σε πελάτες λιανικής και εταιρειών. Το προϊόν καταθέσεων λιανικής πώλησης ξεκίνησε πρώτα στην Ιταλία (2014) και στη συνέχεια στην Ισπανία και τη Γερμανία (2015).

Το 2016, ο Όμιλος BFF Banking Group επέκτεινε το διεθνές του αποτύπωμα με την εξαγορά του ηγετικού ομίλου στη διαχείριση απαιτήσεων του δημόσιου τομέα στην Πολωνία, τη Σλοβακία και την Τσεχία.

Τον Απρίλιο του 2017 ο Όμιλος BFF Banking Group εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Ιταλίας (MTA) και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα και αργότερα το 2018 στην Κροατία. Την ίδια χρονιά ο Όμιλος BFF Banking Group άνοιξε ένα υποκατάστημα στη Λισαβόνα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας στην Πορτογαλία.

Το 2019, ο Όμιλος ενίσχυσε περαιτέρω τη διεθνή του ανάπτυξη, εξαγοράζοντας στην Ισπανία την ανταγωνιστική εταιρεία IOS Finance. Στη συνέχεια, ξεκίνησε τις διασυνοριακές δραστηριότητες στη Γαλλία και άνοιξε τραπεζικό υποκατάστημα στην Πολωνία, προσφέροντας προθεσμιακές καταθέσεις σε πελάτες λιανικής και επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here