Στα πλαίσια του Delphi Economic Forum, ο Βασίλης Αντωνιάδης, Managing Director and Senior Partner στην Boston Consulting Group Αθήνας και επικεφαλής του τομέα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, συντόνισε μια συζήτηση με τον Ανδρέα Αθανασόπουλο, Αναπληρωτή Διευθύνων Σύμβουλο και Group Chief Transformation Officer Digital & Retail της Eurobank, και τον Γιάννη Πανιάρα, Executive Director  Europe & Sustainability του Ομίλου ΤΙΤΑΝ με θέμα «Μετασχηματίζοντας Οργανισμούς σε Καιρούς Πρωτοφανούς Αλλαγής: Μαθήματα για Ελληνικές Επιχειρήσεις».

«Ο τραπεζικός κλάδος έχει μία μοναδική πρόκληση: είναι ένας κλάδος που καλείται να μετασχηματιστεί ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα καλείται να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό μίας ολόκληρης κοινωνίας και οικονομίας», σημείωσε ο κ. Αθανασόπουλος. Η Eurobank, όπως διευκρίνισε, έχει ήδη ολοκληρώσει τον οικονομικό μετασχηματισμό και προχωράει τώρα στον αναπτυξιακό μετασχηματισμό της. Σχετικά με τα δεδομένα που διαχειρίζονται οι τράπεζες, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι αποτελούν έναν τεράστιο πλούτο και τα επόμενα χρόνια όλοι οι μετασχηματισμοί θα γυρίζουν γύρω από αυτά.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας, είπε ότι αυτό που μάθαμε από την πανδημία είναι να δουλεύουμε διαφορετικά και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μείνει απέξω σε έναν μελλοντικό μετασχηματισμό. «Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της Amazon που χώρισε τον κόσμο σε φυσικό και ψηφιακό», τόνισε προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν δύο κόσμοι παρά μόνο πελάτες που οι επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθούνε. «Μία επιχείρηση πρώτα πρέπει να γίνει ψηφιακά δυνατή εσωτερικά, για να μπορέσει μετά να γίνει εξωτερικά», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έφυγαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, λέγοντας ότι πήραν μαζί και το ταλέντο τους και πρέπει να γίνει προσπάθεια να επιστρέψουν καθώς λόγω της εμπειρίας που έχουν κερδίσει, μπορούν να λειτουργήσουν σαν επιταχυντές του μετασχηματισμού.

Οι κάρτες Eurobank στο Apple Pay (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here