Στις 712 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, κινούμενος στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται δυναμικά στον απόηχο του συμβιβασμού για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την χθεσινή εξέλιξη.

Στο παραπάνω συμβάλλει και η δήλωση του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την κυβέρνηση να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να αποσπάσει στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου την έγκριση για τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί περίπου 15% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν αποκλιμακωθεί αισθητά, με εκείνη του 10ετους να κινείται σε χαμηλά ενός έτους.

Τραπεζικό άλμα – Στο Limit-up η Πειραιώς

Με άλμα 30% η μετοχή της Πειραιώς συνεχίζει να καταγράφει εντυπωσιακή πορεία. Με το +30% που καταγράφει σήμερα υπερδιπλασίασε την τιμή της μέσα σε έναν μήνα. Αυτή την ώρα είναι στα 1,30 ευρώ, από 0,57 ευρώ την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου. Στο +6,72 η μετοχή της Alpha Bank, στο +13,68 η ΕΤΕ, στο +7,58 η Eurobank

Η αξία των συναλλαγών έχει ήδη υπερβεί τα 73 εκατ. ευρώ, γεγονός που μαρτυρά το εξαιρετικά έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Εκτός από τις τράπεζες, όμως, ενισχύεται ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συν 2,5%, καθώς και ο κλάδος της ακίνητης περιουσίας καταγράφει κέρδη 3,5%. Σε θετικό έδαφος και οι πρώτες ύλες, με τον δείκτη τους να ενισχύεται περίπου 2%.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here