Ο απόηχος των χθεσινών ανακοινώσεων του MSCI προκαλεί τριγμούς στο Χρηματιστήριο των Αθηνών με τις μεγαλύτερες να βρίσκουν έδαφος στις τραπεζικές μετοχές (στο -6,77% ο τραπεζικός δείκτης)

Από τον MSCI Standard Greece αφαιρούνται οι μετοχές των Εθνικής (-12,34%), Τράπεζας Πειραιώς (-2,88%) και Eurobank (-9,92%) οι οποίες προστίθενται στον MSCI Small Cap ενώ οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 30ης Νοεμβρίου.

Τις προβλέψεις της για τις εκροές σε Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank παρουσίασε η Goldman Sachs μετά την υποβάθμιση των τραπεζών από τον MSCI.

Ο διεθνής οίκος βλέπει για την Eurobank εκροές αξίας 35,2 εκατ. δολαρίων (55,82 εκατομμύρια μετοχές) και για την Εθνική $24,5 εκατ. (16,49 εκατ. μετοχές). Σε ότι αφορά την Πειραιώς εκτιμά πως οι εκροές θα ανέλθουν στα 10,47 εκατ. δολάρια (8,5 εκατ., μετοχές).

Αντίθετα η Goldman Sachs εκτιμά ότι η μετοχή της Alpha θα υπεραποδόσει.

Ο γενικός δείκτης κινείται  με αρνητικό πρόσημο, δοκιμάζοντας τιμές χαμηλότερα των 635 μονάδων, ενώ ο τζίρος, σχετικά αυξημένος, φθάνει στα 27,5 εκατ., από τα οποία τα 2,7 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Θετικά κινούνται οι μετοχές των: Aegean Airlines (+1,25%), Jumbo (+0,63%) και Τιτάν (+0,62%)

Στον αντίποδα, απώλειες με πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα καταγράφουν οι Viohalco, Grivalia Properties, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Fourlis.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here