Πόσο αξίζουν σήμερα τα πολυκαταστήματα Attica; Οι σύμβουλοι και οι ανεξάρτητοι αποτιμητές εκτιμούν ότι το 100% των Attica Stores αξίζουν περισσότερα από 140 εκατ Ευρώ. Η αποτίμηση αυτή θεωρείται λογική αφού οι πωλήσεις των Αττικών Πολυκαταστημάτων το 2017 έφτασαν τα 178,85 εκατ. ευρώ και τα Προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,2 εκατ.

Κατά συνέπεια το 35,7% των μετοχών που έχει δοθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες για τα δάνεια της Folli Follie αξίζει σίγουρα, λίγο πάνω – λίγο κάτω από τα 50 εκατ. Ευρώ.

Τόσα όμως είναι και τα λεφτά που διεκδικούν οι Τράπεζες για τα δάνεια της Folli Follie.

  • Γι’ αυτό την επόμενη εβδομάδα, οι τράπεζες προσφεύγουν στα δικαστήρια για να οριστεί ημερομηνία πλειστηριασμού, εντός του 2018.

Οι τράπεζες θεωρούν δεδομένο ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ένας υποψήφιος αγοραστής για το 35,7% των μετοχών των Αττικών Πολυκαταστημάτων. Αυτός δεν είναι άλλος από το συνεταιρικό σχήμα των κ. Λαμπρόπουλου, Τσουβελεκάκη και Σγουμπόπουλου που σήμερα ελέγχει το 56% στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Μοναδικό ερώτημα είναι αν θα καταφέρουν οι επιχειρηματίες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να διεκδικήσουν αυτό που θεωρητικά τους ανήκει. Θα βρεθεί άραγε τραπεζικό σχήμα να δανείσει το επιχειρηματικό σχήμα για να κλείσει αυτή την …μικρή εκκρεμότητα των 50 εκατ. Ευρώ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here