Οι  Ελληνικές Τράπεζες είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο διήμερο  14ο ετήσιο Roadshow του Λονδίνου που διοργανώνει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Στην Βρετανική πρωτεύουσα ταξιδεύουν σήμερα δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη 31 ελληνικών επιχειρήσεων που δίνουν το «παρών» σ’ αυτό το κρίσιμο ραντεβού που στόχο έχει να διερευνήσειτις διαθέσεις των ξένων επενδυτών απέναντι στην ελληνική οικονομία και την Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με το σύνολο των επενδυτών θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, ενώ οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν προγραμματίσει πάνω από 560 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους αναλυτών και διαχειριστών χαρτοφυλακίων, αλλά και διαχειριστών από 100 επενδυτικά funds.

Τα περισσότερα ραντεβού έχουν κλειστεί με στελέχη των ελληνικών τραπεζών.

Σε σχέση με πέρυσι αναμένεται ένα καλύτερο κλίμα στις συναντήσεις, καθώς ειδικά την περίοδο του μνημονίου οι managers ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και έδειχναν δύσπιστοι απέναντι στις ελληνικές εισηγμένες. Εκείνο το οποίο όμως απαιτείται ώστε και το ΧΑ να μην είναι μια ρηχή αγορά, είναι η αλλαγή όπως επισημαίνουν της «ποιότητας» των επενδυτικών κεφαλαίων, δηλαδή να γίνονται τοποθετήσεις που δεν θα στοχεύουν σε βραχυπρόθεσμα κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here