Δύο ξεχωριστές συμφωνίες στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων πέτυχε η Allianz στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταβάλλοντας  930 εκατ. ευρώ για εξαγορές που θα την καταστήσουν το «No2» στον συγκεκριμένο κλάδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Η γερμανική ασφαλιστική ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι συμφώνησε στην εξαγορά του 51% της LV General Insurance, μερίδιο που δεν είχε στην ιδιοκτησία της έως σήμερα και το οποίο ανήκε στη Liverpool Victoria Friendly Society. Η εξαγορά αναμένεται να αγγίξει τα 655 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον η ασφαλιστική – κολοσσός συμφώνησε να εξαγοράσει τη δραστηριότητα της Legal & General στις Γενικές Ασφαλίσεις έναντι ποσού 274 εκατ. ευρώ.

Η Allianz δεν έχει κρατήσει κρυφή την επιθυμία της για εξαγορές στη χώρα και ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Bäte έχει καταστήσει τον κλάδο της γενικής ασφάλισης ως προτεραιότητα της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε τα εν λόγω deals θα καταστήσουν την Allianz τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο με έσοδα 4,5 δις και μερίδιο αγοράς στο 9%.

Η εταιρεία είχε εξαγοράσει αρχικά το 49% των μετοχών της δραστηριότητας της LV το 2017, με συμφωνία ύψους 808 εκατ. ευρώ.

Η Allianz σύμφωνα με τους βρετανικούς Financial Times έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το brand της LV για άλλα επτά χρόνια.

Ο κ. Jon Dye, διευθύνων σύμβουλος της Allianz UK, δήλωσε ότι στόχος ήταν να τεθεί η εταιρεία «σε μια πιο ισορροπημένη βάση ανάμεσα σε διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Ο κ. Dye δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να ειπωθεί εάν θα υπάρξουν απολύσεις, ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για συμφωνία που βασίζεται σε περικοπές θέσεων εργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here