Δεν θα υπάρξουν νέες γενικευμένες ρυθμίσεις οφειλών, για δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της εκρηκτικής ακρίβειας.

Θα υπάρξουν ωστόσο εξατομικευμένες λύσεις,  παρεμβάσεις που δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα οι οποίες θα ενεργοποιούνται μετά από αίτημα του οφειλέτη.

  • Όλες οι τράπεζες έχουν προετοιμαστεί για να εφαρμόσουν μέτρα διευκόλυνσης των συνεπών δανειοληπτών και κυρίως όσων έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τηρούν μέχρι σήμερα τις υποχρεώσεις τους με δυσκολία.

Βασική επιδίωξη  είναι να αποτραπεί η επιστροφή αυτών των δανείων στο «κόκκινο» και να προστατευθούν οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Τα επιτελεία των τραπεζών είναι σε επιφυλακή ενόψει του δύσκολου χειμώνα που προοιωνίζεται η κορύφωση της ενεργειακής κρίσης, η νέα αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η ΕΚΤ, αλλά και η επάνοδος των νοικοκυριών στις αυξημένες υποχρεώσεις που δημιουργεί π.χ. η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι παρεμβάσεις δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, εξηγούν αρμόδιες τραπεζικές πηγές, αλλά θα γίνονται έπειτα από αίτημα του οφειλέτη στη βάση εξατομικευμένων λύσεων, όπως π.χ. η δυνατότητα κάποιος να μειώσει τη δόση του δανείου του για κάποιους μήνες προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here