Οι τράπεζες ξαναμπαίνουν στο προσκήνιο την εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα καθώς Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ανακοινώνουν δεύτερο τρίμηνο την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.
      Κύριο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων θα είναι καταγραφή των επιβαρύνσεων ή η pro-forma αποτύπωση από τις τιτλοποιήσεις Vega, Sunrise I και Frontier. Οι προβλέψεις επί των τάσεων αφορούν σταθεροποίηση του επιτοκιακού εισοδήματος και των προμηθειών, μείωση των εσόδων από διαπραγμάτευση αξιών, μείωση του οργανικού κόστους λόγω της επίδρασης των εθελουσιών και άλλων αναδιαρθρώσεων καθώς και η σημαντική (proforma) αύξηση των απομειώσεων στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς που πιθανόν να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ. 
     Η Εθνική Τράπεζα έχει κινηθεί εμπροσθοβαρώς για να καλύψει τις ζημιές του Frontier στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, επομένως δεν αναμένονται σημαντικές επιβαρύνσεις στην γραμμή των πιστωτικών απομειώσεων.
Το βασικό ζητούμενο παραμένει η επιστροφή στις συνήθεις τραπεζικές εργασίες και η αποδοτικότητα επί των κεφαλαίων, και θα είναι τα βασικά θέματα στα οποία θα εστιάσουν οι τηλεδιασκέψεις αφού οι τιτλοποιήσεις φέρνουν σε ορατό σημείο το στόχο επίτευξης μονοψήφιων μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων στο τέλος της χρονιάς.
     Αν οι τράπεζες πείσουν σε αυτό τον τομέα τότε ενδεχομένως να δικαιούνται και μια χρηματιστηριακή βόλτα προς την περιοχή των υψηλών του Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here