Το αλουμίνιο οδεύει προς μία μετατόπιση σεισμικών διαστάσεων καθώς αρχίζει να εξασθενεί η μακροχρόνια έλλειψη εφοδιασμού, δημιουργώντας συνθήκες για ένα ράλι τιμών, που θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια.
    Τάδε έφη Bloombreg, σημειώνοντας πως η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα λόγω των επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή, με την Κίνα– που καλύπτει πάνω από το 50% της παραγωγής παγκοσμίως- μειώνει τις πρακτικές τήξης προκειμένου να περιστείλει τη ρύπανση και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για “πράσινη ενέργεια”.
    Η τιμή του μετάλλου έχει καταγράψει άνοδο 26% (αρχή έτους) στα 2.500$/τόνος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μία από τις καλύτερες τιμές ever.
    Η Goldman Sachs “βλέπει” τιμές υψηλότερες και των 3.000$/τόνος μέχρι το τέλος του 2022.
   Παράλληλα, από την αρχή του έτους, παρατηρείται αλματώδης αύξηση στα ασφάλιστρα που καλούνται να καταβάλλουν οι εταιρείες (πέραν των τιμών LME) για να αποκτήσουν το μέταλλο, που σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις πιάνουν ιστορικά υψηλές τιμές λ.χ για το αλουμίνιο billet.
    Ποιοι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και δη ποια συγκεκριμένη εταιρεία, οφελούνται δεν χρειάζεται να τις αναφέρουμε. Ευνόητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here