Σειρά συναλλαγών, οι οποίες θα μειώσουν περαιτέρω τον δείκτη «κόκκινων» δανείων που στα τέλη του περασμένου Ιουνίου διαμορφώθηκε στο 9,1%, δρομολογεί μέχρι τέλος του 2022 – αρχές του 2023 η Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για τις εξής:

Trinity XI: Σύμφωνα με την τράπεζα, σε εξέλιξη βρίσκεται μία νέα διαδικασία πώλησης που αφορά στο εναπομείναν τμήμα της περιμέτρου Trinity IV, το οποίο μετονομάστηκε σε Trinity XI. Το συνολικό ύψος των νομικών απαιτήσεων του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ, ενώ η πώλησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. Αξίζει να αναφερθεί πως προτιμητέος επενδυτής για το υπόλοιπο «κομμάτι» αναδείχθηκε εταιρεία, συμφερόντων του Κ. Βελάνη, ενώ στα υποχαρτοφυλάκια του συγκεκριμένου project συγκαταλέγονταν δάνεια των μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας.

Navy&White: Πρόκειται για την πώληση επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους νομικών απαιτήσεων 117 εκατ. ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2023. 

Thea: Η πώληση επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους νομικών απαιτήσεων εννέα εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους. 

Eagle: Η πώληση επιχειρηματικών δανείων, συνολικού ύψους νομικών απαιτήσεων 76 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά στα projects Sunrise III και Solar, η τράπεζα σημειώνει πως:

Για το μεν, πρώτο η αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα της διαδικασίας των κανονιστικών εγκρίσεων που επηρεάζει την πρόθεση του Ομίλου να πραγματοποιήσει την επίδοξη πώληση του χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης έχει μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2022, σε συνέχεια της επί της ουσίας ολοκλήρωσης από την τράπεζα των τριών συνθετικών τιτλοποιήσεων, δηλαδή, των ναυτιλιακών και στεγαστικών δανείων, των δανείων σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και λοιπών δανείων που έχουν ως στόχο να ισχυροποιήσουν την κεφαλαιακή θέση του Ομίλου. 

Για το δε, δεύτερο είναι μία από κοινού διαδικασία τιτλοποίησης με τα υπόλοιπα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Το μερίδιο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς είναι 400 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου του 2022 η συναλλαγή σημείωσε σημαντική πρόοδο.

   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here