Στα 110 εκατ. € συνομολογήθηκε η αξία του Smart Park από την Trade Estates δηλαδή 17 εκατ υψηλότερα της αρχικής εκτίμησης….
  • Η πλευρά του ομίλου Fourlis αποκτά ένα πολύ σημαντικό asset- με το οποίο ενισχύει περαιτέρω την εσωτερική αξία της θυγατρικής ΑΕΕΑΠ Trade Estates ανεβάζοντας τον πήχη του επικείμενου ΙΡΟ.
Η πλευρά του πωλητή REDS/όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ( Holterman- Βαρδινογιάννης) ενισχύει την ρευστότητά του προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση μεγαλεπήβολων projects μεγέθους των “Γουρνών” (σ.σ το τίμημα που κατέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ αρχές Φεβρουαρίου ήταν 40,5 εκατ.€) επένδυση που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 200 εκατ.€ αλλά και του “Αλίμου”.
  • Για το συγκεκριμένο η αρχική σύμβαση είχε υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (2021) αρχικού προϋπολογισμού 60 εκατ € αλλά πλέον 100 εκατ.€ λόγω επιβάρυνσης του κόστους υλικών/κατασκευής.
Η πλευρά της Μαριάννας Λάτση, που έναντι 8 εκατ.€ απέκτησε προ ημερών (22/9) ένα ικανό μειοψηφικό ποσοστό 4,2% συμπληρώνοντας την επένδυση των 25 εκατ. του LatsCo στο μ.κ της Dimand.
Θυμίζω, πως από κοινού με το family office είχε ενεργήσει το Orasis του George Elliott συμμετέχοντας με 10 εκατ.€
Το αν αυτές οι συμμετοχές και τα κοινά-πλέον- συμφέροντα φέρουν πιο κοντά όλα αυτά τα ηχηρά ονόματα θα φανεί στη συνέχεια.
Σε κάθε περίπτωση δημιουργείται ένα επιχειρηματικό/επενδυτικό πλέγμα συμφερόντων στο οποίο συμμετέχει η Autohellas- συμφερόντων πλευράς Βασιλάκη– με 12% στο μ.κ της Trade Estates.
 H AEEAΠ στόχευε σε άντληση 70 εκατ. αλλά με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στα 750 εκατ. και σσχεδιασμό για επενδύσεις 300 εκατ. ο πήχης μπορεί να ανέβει.
 Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα- κατά γενική εκτίμηση- ενδιαφέρον εγχείρημα, με την Alpha Finance σε πρόσφατη έκθεση της να αναφέρεται σε χαρτοφυλάκιο εν εξελίξει έργων ύψους 180 εκατ. με το 90% να αφορά σε νέες κατασκευές με καθοριστική την συνδρομή/συνεργασία με τον ολλανδικό όμιλο Ten Brinke.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ