Την ψήφιση της τροπολογίας Δραγασάκη περίμενε η Τράπεζα Πειραιώς για να προχωρήσει αμέσως σε τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων.

Ο στόχος της Τράπεζας Πειραιώς για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) το 2019 διαμορφώνεται στα 3,5 δισ. ευρώ, από 5 δισ. ευρώ που πέτυχε το 2018. Για το 2020, όμως, σχεδιάζει μείωση 6,4 δισ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις τιτλοποιήσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος.

  • «Ο λόγος που ο φετινός στόχος διαμορφώνεται σε πιο συντηρητικά επίπεδα, είναι ότι το 2019 θα είναι έτος προετοιμασίας και σχεδιασμού των τιτλοποιήσεων», επισήμανε ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής και επικεφαλής του Piraeus Legacy Unit της τράπεζας.

Για την τριετία 2019-2021, η τράπεζα σχεδιάζει συνολική μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων κατά 15,1 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδιάζονται πωλήσεις 6,9 δισ. ευρώ  και προφανώς το μεγαλύτερο μέρος αφορά σε τιτλοποιήσεις. Το 2019 προγραμματίζονται πωλήσεις 1 δισ. ευρώ.

Το υπόλοιπο μέρος της μείωσης, πλην των πωλήσεων/τιτλοποιήσεων, αναμένεται να προέλθει από ρυθμίσεις/θεραπεία (8,6 δισ.), από πλειστηριασμούς (1,2 δισ.) και από διαγραφές (4,4 δισ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here