Η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας ως στόχο την ενεργή συμμετοχή στη διαδικασία μετάβασης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος στην αειφόρο χρηματοδότηση (sustainable financing), κατέθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στο νέο Τραπεζικό Συμβούλιο (Banking Board) της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η εκλογή αυτή αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Τράπεζας τα δύο τελευταία χρόνια, τόσο για τη διαμόρφωσή των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής όσο και για τη συμμετοχή της σε ομάδες εργασίας, στο πλαίσιο των οποίων, σε συνεργασία με άλλες τράπεζες, δημιουργήθηκαν εργαλεία και μεθοδολογίες για την αποτύπωση των επιπτώσεων που έχουν άμεσα ή έμμεσα οι τράπεζες στο περιβάλλον και την κοινωνία.

To UNEP FI  είναι μια συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, με σκοπό την προώθηση χρηματοδοτήσεων προς την αειφόρο ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πάνω από 180 τράπεζες, μέλη του UNEP FI, έχουν υπογράψει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής. Πρόκειται για έξι Αρχές τις οποίες οι Τράπεζες δεσμεύονται να εφαρμόσουν, μέσω στοχευμένης διοχέτευσης των χρηματοδοτήσεων σε επενδύσεις και δράσεις που υποστηρίζουν τις αποφάσεις της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή καθώς και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here