Περί επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό ο λόγος, με το Δημόσιο, ως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων να έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο αλλά και στις προοπτικές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε μιλώντας στο 21ο ετήσιο Capital Link Forum, το οποίο πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.

Ο υπουργός Τουρισμού  αναφέρθηκε στα 14 έργα  που βρίσκονται σε εξέλιξη  στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, έργα που εκτελούνται από τον ιδιωτικό τομέα  και τα οποία στοχεύουν σε κύριους προορισμούς.

  • Επιπλέον, 12 τουριστικά έργα έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία Fast-Track ενώ η  Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από την φυσική τους ομορφιά.
  • Αυτό περιλαμβάνει 27 μεγάλα οικόπεδα στην Αττική για εμπορική χρήση, 7 Μαρίνες, 31 εμβληματικά ξενοδοχεία «Ξενία», 20 εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών μεταξύ των οποίων και  τις ιαματικές πηγές Καϊάφα.

Ο Υπουργός Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση προς τους ξένους επενδυτές που συμμετέχουν στο Capital Link Forum, να επωφεληθούν από τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

  • Ο Tουρισμός είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας ενός νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που κυριαρχεί στη χώρα, το οποίο, σύμφωνα με το μήνυμα προς το συνέδριο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζεται από τη συντριπτική υποστήριξή του στις ξένες επενδύσεις.

Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζεται σε πολυάριθμες έρευνες, που εντοπίζουν υψηλά ποσοστά έγκρισης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που συνδέονται με τη δημιουργία ενός φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, σημείωσε ο κ Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ειδικότερα ότι οι συνολικές επενδυτικές ανάγκες για ξενοδοχεία εκτιμώνται σε περίπου 6,2 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία και κατανέμονται σε 1 δισ. ευρώ για την κατασκευή πρόσθετων κλινών, 4,8 δισ. ευρώ για αναβάθμιση της χωρητικότητας και 0,3 δισ. ευρώ για συντήρηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here