Ενδέχεται να πάει και νωρίτερα το «άνοιγμα» του τουρισμού μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, κάτι που έχει οριστεί για την 1η Αυγούστου, αν και οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων των δύο χωρών θέλουν να γίνει νωρίτερα.

  • Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Ενώσεων των τουριστικών γραφείων, του ισραηλινού ΙΤΤΑΑ και της FedHATTA, συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού του Ισραήλ, κ. Assaf Zamir, και της Ελλάδας, κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέχεια και του ταξιδιού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισράηλ.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η ημερομηνία επανέναρξης των ταξιδιών μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας θα είναι η 1η Αυγούστου 2020. Οι επαγγελματίες θα ήθελαν το άνοιγμα των συνόρων να γίνει πιο νωρίς και οι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι συνεργάζονται πολύ στενά για να κάνουν την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες πραγματικότητα.

  • Εφόσον καταστεί εφικτό, μπορεί να μετακινηθεί νωρίτερα η ημερομηνία έναρξης, όμως η καταλληλότητα των συνθηκών εξετάζεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες προτιμούν ιδιαίτερα τη Ρόδο, την Κρήτη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Λευκάδα, την Κέρκυρα και τις Σποράδες.

Ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, από την πλευρά των ελληνικών τουριστικών γραφείων, υπογράμμισε το γεγονός ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού έχουν αρχίσει να  προωθούν τον ελληνικό τουρισμό προς το Ισραήλ, με τουριστικά πακέτα με ιδιαίτερη έμφαση στον θρησκευτικό τουρισμό, εκτός από τα πακέτα αμιγώς αναψυχής.

Τα σύντομα ταξίδια τριών ημερών και τα city breaks ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους Έλληνες ταξιδιώτες, όμως, όπως σημείωσε ο κ. Τσιλίδης, είναι απαραίτητο να αναπροσαρμοστούν ειδικά για την ελληνική αγορά οι τιμές των ξενοδοχείων, οι οποίες επιβαρύνουν αρκετά το πακέτο και βάζουν φρένο στη ζήτηση.

Το να υπάρξουν πιο προσιτές τιμές στα ξενοδοχεία του Tel Aviv και άλλων πόλεων είναι κλειδί για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από την πλευρά της Ελλάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here