“Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ και εμείς στο υπουργείο τουρισμού εργαζόμαστε καθημερινά για ποιοτική και ποσοτική μεγέθυνσή του”, σημειώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Fortune” o Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφορικά με την αγορά των ΗΠΑ ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι οι Αμερικανοί είναι αυτό που ονομάζουμε high spenders και μαζί με τον ΕΟΤ εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική αγορά, οι οποίες φαίνεται πώς αποδίδουν, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

Για τις υψηλές επιδόσεις που παρουσιάζει η κρουαζιέρα κάνει σαφές ότι πρόκειται μια στρατηγική επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι από τον Φεβρρουάριο του 2023 ξεκινάνε και οι χειμερινές κρουαζιέρες από την Royal Carribean, ενισχύοντας την λιγότερη δημοφιλή τουριστική περίοδο και ιδιαίτερα την αμερικάνική αγορά.

Ο Υπουργός Τουρισμού μιλά και για το εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η επένδυση σε δημόσιες υποδομές, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας συγκαταλέγονται στους 5 στρατηγικούς άξονες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού οι οποίοι συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τους άξονες του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here