Γράφει η «ξενοδόχος»

Τις προβλέψεις για τις τουριστικές εισπράξεις της φετινής χρονιάς αλλά και ένα πρώτο σχόλιο για τα νούμερα της επόμενης σεζόν έδωσε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος.

Μιλώντας στο συνέδριο ‘’Next is Now’’ ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και την πορεία του δ’ τριμήνου του έτους οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού προβλέπονται σε επίπεδα άνω των 10 δισ. ευρώ. ή ακόμη και τα 10,2 δισ. ευρώ.

  • «Αυτή την στιγμή έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα του εννιαμήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος με 8,75 δισ. ευρώ τουριστικών εισπράξεων. Το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς θα κινηθεί περίπου στο 65% του 2019, άρα στα πέριξ του 1,3- 1,4 δισ. ευρώ.  Το τελικό νούμερο το έχει υπολογίσει ο ΣΕΤΕ από τον Ιούλιο  και εκτιμάμε ότι σιγουρα θα φτάσουμε τα 10- 10,2 δισ. ευρώ που σημαίνουν  συν 2 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας», ανέφερε ο κ. Ρέτσος.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος κι ότι το 2022 θα είναι επίσης χρονιά πανδημίας, αλλά αυτό για την Ελλάδα ίσως να είναι πλεονέκτημα, γιατί η χώρα έχει καταφέρει τουριστικά τα δύο τελευταία χρόνια να θεωρείται ένας πολύ ασφαλής προορισμός διακοπών.

Ως προς τις εκτιμήσεις για το 2022, ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι ο στόχος που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά  στα 15 δισ. ευρώ είναι απόλυτα ρεαλιστικός και μάλιστα είναι μάλλον προς το απαισιόδοξο παρά προς το αισιόδοξο:

  • «Τα 15 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θεωρώ ότι -όπως και να εξελιχθεί η πανδημία μέχρι το Μάρτιο -είναι ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος και δεν αποκλείεται να τον ξεπεράσουμε».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here