Κατά 2,071 δις ευρώ ενισχύθηκε η ελληνική οικονομία τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο από τον τουριστικό κλάδο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Για το 2023, η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού δηλώνει αισιόδοξη για δύο λόγους. “Οι προκρατήσεις είναι ήδη 20% πάνω ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας καταγράφηκε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά +3,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019” τονίζει ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι “επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο η στρατηγική μας για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο”.

Ο κ. Κικίλιας, επισημαίνει την προστιθέμενη αξία του τουριστικού προϊόντος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας συνηγορούν στο γεγονός, ότι “τα έσοδα καταλήγουν αδιαμεσολάβητα στη μέση ελληνική οικογένεια, στη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, στους εργαζόμενους στα επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο, στον πρωτογενή παραγωγή και στους αγρότες μας”.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός σχολιάζει ακόμη:

“Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνουν πρώτον την ολική επανεκκίνηση του τουρισμού και δεύτερον την επέκταση της τουριστικής περιόδου”, υπογραμμίζοντας ότι “το αποτέλεσμα αυτό έρχεται έπειτα από σκληρή δουλειά και με κλειστές τις αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ουκρανίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here