Το νέο Retail Park στην οδό Πειραιώς αλλά και τη νέα ταυτότητα των εμπορικών της πάρκων «Top Parks» παρουσίασε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης η Trade Estates, μέλος του ομίλου Fourlis, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στα εμπορικά ακίνητα.

Το εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς πέρασε στις αρχές του 2022 στην κατοχή της Trade Estates. Μέσα σε σύντομο διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του και σήμερα ξεκινά πλήρως λειτουργικό, με καταστήματα οικιακών ειδών, ένδυσης και υπόδυσης, παιχνιδιών, supermarket και γρήγορου φαγητού μέσω των brands ΑΒ Βασιλόπουλος, Adidas, LC Waikiki, Lilly Drogerie, Marks&Spencer, McDonalds, Μουστάκας, Occhio Papavasiliou, Orchestra, Parex, Pepco. Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας μία αειφόρο, βιώσιμη και υπεύθυνη στρατηγική και μέσα από τη συνεργασία με τον Όμιλο ΔΕΗ, το εμπορικό πάρκο Top Parks Πειραιώς  διαθέτει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες καθώς και τον πρώτο στην Ελλάδα υπερταχυφορτιστή ισχύος 300kW της ΔΕΗ Blue για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε λιγότερο από 20′.

«Είμαστε χαρούμενοι που στο σύντομο διάστημα λειτουργίας της, η Trade Estates έχει αναπτύξει τόσο σημαντικά έργα και έχει συνάψει εξαιρετικές συνεργασίες, ενώ αναμένεται και συνέχεια» ανέφερε ο Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος της εταιρείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας έχει ήδη διασφαλίσει την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε βάθος τετραετίας στα 476 εκατ. ευρώ από 286 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα με διπλασιασμό των ακινήτων από 9 που είναι σήμερα σε 18 έως το 2026 και της εκμισθώσιμης επιφάνειας στα 470.000 τ.μ. από 225.770 τ.μ σήμερα. Ο στόχος του 2026 θα επιτευχθεί με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα  αξιολογούνται νέα πρότζεκτ που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξία του χαρτοφυλακίου στα 700 εκατ. ευρώ  έως το 2028.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπούλης, CEO Trade Estates ανέφερε ότι το 2023 θα είναι χρονιά αναπτύξεων για την εταιρεία με επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ έως το 2026 ενώ σημείωσε ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τοποθετείται η είσοδός της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Εστιάζοντας στο Top Parks Πειραιώς υπογράμμισε ότι φιλοδοξία της εταιρείας είναι  «να γίνει ο νέος κορυφαίος προορισμός για τους καταναλωτές που αναζητούν τα μεγαλύτερα brands, αλλά και ποιότητα και άνεση στις βόλτες για τις αγορές τους. Δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε πάντα κορυφαία εμπειρία στους πελάτες μας και τις οικογένειές τους».

Τόνισε επίσης, ότι για την διευκόλυνση των καταναλωτών γίνονται συντονισμένες προσπάθειες σε  συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και τους τοπικούς φορείς για τη δημιουργία σταθμού του ΗΣΑΠ στις γραμμές που περνούν έξω από το Top Parks Πειραιώς. Επίσης η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις για τη δημιουργία πεζογέφυρας που θα συνδέει το Top Parks Πειραιώς με το εμπορικό πάρκο που βρίσκεται απέναντι, επί της οδού Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι η Trade Estates, διαθέτει σήμερα 9 εμπορικά ακίνητα, 7 εμπορικά πάρκα και 2 logistics centers. Στο επενδυτικό της πλάνο, περιλαμβάνεται η δημιουργία σύγχρονων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon Commercial Hub» αλλά και αναπτύξεις σε επιπλέον περιοχές της Ελλάδας όπως η Πάτρα, η Κρήτη και τα Σπάτα.