Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους μουσικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο μεγιστάνας της hip-hop, Dr. Dre, με περιουσία 950 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως σημειώνει το Forbes, ο Dr. Dre δεν κυκλοφόρησε άλμπουμ από το 2015, δεν έχει κάνει περιοδεία από την αλλαγή της χιλιετίας και το τελευταίο κομμάτι του κυκλοφόρησε το 2009, όταν συνεργάστηκε για το «Crack a Bottle» του Eminem.
Ωστόσο, ο υπερπαραγωγός της hip-hop εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της λίστας αυτή τη δεκαετία με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Η Τέιλορ Σουίφτ στη δεύτερη θέση του Forbes

Συγκεκριμένα, το μερίδιο 20% του Dre στη Beats αποκτήθηκε από την Apple το 2014 έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα στον κατάλογο είναι η Τέιλορ Σουίφτ, (που πρόσφατα τσακώθηκε με μεγιστάνα μάνατζερ καλλιτεχνών) στη δεύτερη θέση με 825 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από την Beyoncé με 685 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο τραγουδίστριες αποκόμισαν κέρδη από περιοδείες, άλμπουμ και συνεργασίες χορηγιών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με πολύ γνωστά brands.

Η λίστα των δέκα πλουσιότερων μουσικών καλλιτεχνών της δεκαετίας σύμφωνα με το Forbes

Dr. Dre – 950 εκατομμύρια δολάρια

Taylor Swift – 825 εκατομμύρια δολάρια

Beyoncé – 685 εκατομμύρια δολάρια

U2 – 675 εκατομμύρια δολάρια

Diddy – 605 εκατομμύρια δολάρια

Elton John – 565 εκατομμύρια δολάρια

Jay-Z – 560 εκατομμύρια δολάρια

Paul McCartney – 535 εκατομμύρια δολάρια

Katy Perry – 530 εκατομμύρια δολάρια

Lady Gaga – 500 εκατομμύρια δολάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here