Δύο νέες επενδύσεις, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο του στις εννέα συνολικά, ανακοίνωσε το Velocity. Partners.  Οι δύο νέες τοποθετήσεις αφορούν τις εταιρείες iCOMAT και Toorbee.

Η iCOMAT, spin-off του Bristol University, δραστηριοποιείται στο χώρο των συνθέτων υλικών, συγκεκριμένα του ανθρακονήματος. Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη βιομηχανικών κεφαλών εναπόθεσης ταινιών ανθρακονήματος σε γεωμετρίες με μεγάλη καμπυλότητα, χωρίς την δημιουργία τοπικών ανωμαλιών. Η τεχνολογία αυτή βρίσκει ευρία εφαρμογή σε μεγάλους τομείς όπως η αεροναυπηγική και η αυτοκινητοβιομηχανία. Βασικό πλεονέκτημα της iCOMAT είναι ότι έχει αναπτύξει το πρώτο μηχάνημα που μπορεί να στρέψει τη διεύθυνση των ινών του ανθρακονήματος σε μεγάλες καμπυλότητες σε μία στρώση, βελτιώνοντας τις μηχανικές ιδιότητες του εκάστοτε εξαρτήματος, μειώνοντας το βάρος και, κατ’ επέκταση, το κόστος του έως και 30%.Η Velocity.Partners ηγείται με επένδυση €200.000 του γύρου χρηματοδότησής, συνολικού ύψους €500.000, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων και ενισχύσεων. Στον γύρο συμμετέχουν επίσης στρατηγικοί επενδυτές άγγελοι με μεγάλη εμπειρία και δίκτυο επαφών στον ευρύτερο χώρο που κινείται η iCOMAT. 

Η εταιρεία Toorbee, η οποία είναι μια B2B πλατφόρμα η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της αυξανόμενης ζήτησης από μεγάλους OTA’s (online travel agents) της Κίνας για τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται στον προορισμό (in-destination services & activities), με τους παρόχους αυτών (LSP – local services providers) στην Ελλάδα και άλλες περιοχές του κόσμου. Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο οποίος αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου τουριστών από την Κίνα στη χώρα μας.

Το Velocity.Partners συμμετέχει με 400 χιλ. Ευρώ, σε γύρο χρηματοδότησης 1,5 εκατ. Ευρώ, ενώ η εταιρεία συνολικά έχει αντλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατ. Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here