Δημήτρης Μαλλάς

Στα 24 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα κεφάλαια με τα οποία ξεκινά το Velocity Partners, ένα νέο venture capital fund, το οποίο θα επικεντρωθεί σε εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο χρηματοδότησης (pre-seed και seed).

Το Velocity Partners είναι ένα από τα δύο funds, η χρηματοδότηση των οποίων εγκρίθηκε πρόσφατα από το Equifund, το fund of funds του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF). Το έτερο fund που προστέθηκε και επισήμως στη λίστα των funds που χρηματοδοτούνται από το Equifund, είναι το BigPi, για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ενώ συνολικά μέχρι στιγμής το Equifund έχει ανακοινώσει -επισήμως- τη χρηματοδότηση συνολικά 8 funds που θα επενδύσουν σε καινοτόμες και εξωστρεφείς εταιρείες με έντονη παρουσία στην Ελλάδα.

Εκτός του Equifund, το Velocity Partners έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Eurobank αλλά και κορυφαίους ομίλους της ελληνικής αγοράς στο χώρο του λιανεμπορίου, των μέσων ενημέρωσης, της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα στελέχη του Velocity Partners, οι επενδυτές αυτοί θα προσφέρουν τεχνογνωσία στις εταιρείες που θα λάβουν χρηματοδότηση καθώς δυνατότητα να αναπτύξουν προϊόντα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά.

Όσον αφορά τα ποσά που θα επενδύονται ανά εταιρεία, στο στάδιο του pre-seed, η επένδυση θα είναι της τάξεως, κατά μέσο όρο, των 75 – 150 χιλιάδων ευρώ ανά εταιρεία, ενώ στο στάδιο του seed θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200  – 400 χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται πως το fund θα συνεχίσει να επενδύσει και σε επόμενους γύρους.

Στόχος του fund είναι να ενισχύσει ομάδες που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα με προοπτικές επέκτασης σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως αγορά εκκίνησης.

Η ομάδα του Velocity Partners, η οποία αποτελείται από 4 άτομα, θεωρείται ένα από τα ατού του συγκεκριμένου fund. Ο Κωνσταντίνος Μαύρος έχει διεθνή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και στις υποδομές καθώς και στον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας. Ο Δημήτρης Καλαβρός – Γουσίου είναι ο συνιδρυτής του Found.ation και του TEDxAthens με εμπειρία στη δημιουργία προγραμμάτων acceleration και ένα από τα πιο ενεργά μέλη του startup οικοσυστήματος. Ο Eric Parks, βραβευμένο στέλεχος διεθνών διαφημιστικών ομίλων, έχει επενδυτικές εμπειρίες ως angel investor (π.χ. Pollfish) και εξειδικεύεται στην επικοινωνία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τέλος, ο Αχιλλέας Πετρόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία ως στέλεχος επιχειρήσεως σε διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης και ωρίμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here