Με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις χθες στα πύρινα μέτωπα, στην περιοχή του Κουβαρά αλλά και άλλων στην επικράτεια δεν μπορεί να μην προσμετρηθεί στα θετικά του ΤΑΙΠΕΔ το πρόγραμμα καθαρισμού δασών, που υλοποιήθηκε το 2022.
      Μετά από ανάθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το γνωστό ως πρόγραμμα Anti-Nero περιλάμβανε τον καθαρισμό 80.000 στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, την συντήρηση ή διάνοιξη 12.000 χλμ δασικών οδών και στην συντήρηση ή διάνοιξη άλλων 1.600 χλμ αντιπυρικών ζωνών.
       Το όλο project ανήλθε σε 39,5 εκατ.€ (πόροι από το “Ελλάδα 2.0″), τα έργα δημοπρατήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ (Απρίλιος-Ιούνιος 2022).
        Για ποιο λόγο η αναφορά;
Στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Παναγιώτη Σταμπουλίδη παρακολούθησαν την εξέλιξη έργων καθαρισμού δασικών οικοσυστημάτων στην περιοχή της Ολυμπίας.
 Πρωτοβουλία στην οποία είχαν αναφερθεί οι Δημήτρης Πολίτης, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στο πλαίσιο ενημέρωσης  του Τύπου, και μας είχε φανεί-τότε- κάπως…παράταιρη σε σχέση με όσα ως core δραστηριότητα είχε συνηθίσει το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο.
Ωστόσο χρήσιμη και μακάρι να εύρισκε μιμητές.
Όσο για τον εντεταλμένο σύμβουλο όσοι τον συνάντησαν στην περιοχή του Καϊάφα και του δάσους της Στροφιλιάς είχαν να το λένε πως, “…ο Σταμπουλίδης τόχει…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here