Το ξεκίνημα του 2021 υπήρξε -αν μη τι άλλο- αλλόκοτο, με όσα πρωτοφανή είδαμε να διαδραματίζονται στο αμερικανικό καπιτώλιο. Παρά την αλλοφροσύνη των ημερών και τα ανάμικτα συναισθήματα σε σχέση με την επέλαση της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών, οι αγορές άντεξαν! Το γεγονός αυτό αποδίδεται τόσο στην κεκτημένη ανοδική τάση, όσο και στη διαφαινόμενη ομαλή μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, παρά τις θετικές προοπτικές, χρειάζεται αυξημένη προσοχή και στάση επιφυλακής.

Κι αυτό επειδή υπάρχουν και τα στοιχήματα της φετινής χρονιάς που πρέπει να κερδηθούν, που  στην χώρα μας, αφορούν την δραστική μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων, την αξιοποίηση  κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάπτυξης, την (υπό) στήριξη της “μεσαίας” επιχειρηματικότητας και τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα έρχονται και την φετινή χρονιά από την αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, αλλά και από εξελίξεις σε τομείς που αρχίζουν να παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη, όπως η αμυντική βιομηχανία, που μπορεί να αποτελέσει γεννήτρια παραγωγής τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης, καινοτόμων εφαρμογών, αλλά και αναστροφής του brain drain.

……………………..

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK, 12/01/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here