Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που τα 100 εκατ. Ευρώ αποτελούσαν επίδοση μιας ολόκληρης χρονιάς για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ.

Τώρα πια 110 εκατ. Ευρώ είναι τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου.

Όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ -όλες πλην Αιγύπτου- κινούνται θετικά και αποφέρουν κέρδη.

Πριν από 6 μήνες, η μετοχή ΤΙΤΑΝ άξιζε στο Χρηματιστήριο μας 13,5 Ευρώ.

Σήμερα τα 19,4 Ευρώ ταιριάζουν απόλυτα με τα θεμελιώδη μεγέθη που παρουσιάζει ο Όμιλος χωρίς χρηματιστηριακά παιχνίδια…

Άρεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα 6μηνου της ΤΙΤΑΝ, με αποτέλεσμα την συνέχιση της ανόδου της μετοχής μέχρι και την συνεδρίαση της Πέμπτης.
Έως τα 19,40 ευρώ η “κορυφή” ενδοσυνεδριακά, συμπληρώνοντας ένα σερί 8 συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο και μεταβολή-συνολικά- 6,5% σε εβδομαδιαίο διάστημα.
Στα 1,229 δισ.€ οι πωλήσεις Ιανουαρίου-Ιουνίου, στα 241,2 εκατ. τα ebitda και στα 110,9 εκατ. € τα καθαρά κέρδη (υπέρ2πλάσια του αντίστοιχου 6μηνου του 2022).
Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά- πειστική ένδειξη επαναφοράς του κλάδου κατασκευών- έργων υποδομής κ.λ.π τάση που προβλέπεται να διατηρηθεί για το σύνολο της χρήσης.
  • Το μείον -2,06% στα 19 ευρώ την Παρασκευή ο ορισμός ενός κλασικού profit taking, που ωστόσο δεν αλλοιώνει τα long τεχνικά χαρακτηριστικά του “χαρτιού”
Για μετόχους/επενδυτές ενδιαφέρουσα η επαναλαμβανόμενη ισχυρή θετική κίνηση ελεύθερων ταμειακών ροών- για ακόμη μία χρονιά- γεγονός που ενισχύει την προοπτική μίας μερισματικής απόδοσης στο 4% με 5% για τις χρήσεις 2024-2024.