Το είδαμε στην τακτική γενική συνέλευση της Eurobank.  Άναψε το “πράσινο φως” των μετόχων για την επαναπόκτηση του 1,4% που έχει απομείνει στο ΤΧΣ.
Η Eurobank λειτούργησε ως αφέτης. Εκκινεί η διαδικασία απο-επένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ από το εγχώριο banking, που θα χρειαστεί και τον χρόνο της και την ευνοϊκή επενδυτική συγκυρία στις διεθνείς αγορές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  •       Με την Eurobank όμως “ανοίγει η αυλαία” της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων των συστημικών τραπεζών που συνδυαστικά με την ανακοίνωση των στοιχείων για τα stress tests συνθέτουν το συγκριτικό πλεονέκτημα τους έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου (χρηματιστηριακά μέσω του EuroStoxx Banks).
      Το +70,94% (!) για τον Δείκτη Τραπεζών (από την αρχή του έτους) ενδεικτικό της επαναφοράς (και χρηματιστηριακά) του κλάδου που πλέον προσβλέπει, βάσιμα, στην προοπτική διανομής εσόδων/κερδών σε μέρισμα στους μετόχους (χρήση 2023).
  • Όσον αφορά στο ΤΧΣ, στην 6μηνιαία έκθεση πεπραγμένων, η αποεπένδυση-διάθεση του 1,4% του μ.κ της Eurobank ναι μεν δεν αναφέρεται άμεσα-πλην όμως “φωτογραφίζεται” όπου-μεταξύ άλλων- γίνεται αναφορά και για διορισμό συμβούλου διάθεσης (του 1,4%) αλλά και για νομικό σύμβουλο.