Τελικά οι επικεφαλής της ΤΙΤΑΝ σε σχετικά καλό timing ανακοίνωσαν, πως κουνάνε μαντήλι στο ΧΑ και την Αθήνα.
Είναι προφανές, πως με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα (και ) στο ελληνικό χρηματιστήριο ότι η τρωθείσα αξιοπιστία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς θα δοκιμασθεί ακόμη περισσότερο.
Τα ξένα funds το έδειξαν το τελευταίο διήμερο με το sell off στη μετοχή της Motor Oil, καθώς εύλογα δεν πολυκαταλάβαν τι ακριβώς κάνει ο όμιλος και περνά στη ΜΟΗ το ήμισυ ενός τηλεοπτικού σταθμού, παραξενεύτηκαν με το υψηλό του τιμήματος που θεωρούν ότι κατέβαλε ο ΟΠΑΠ για την απόκτηση της Stoiximan.gr (150 εκατ.  δεν τα λες και λίγα) ενώ και με την υπόθεση Παπαευαγγέλου υπήρξαν αστερίσκοι. 
Άσχετα εάν έγκαιρα ο Βακάκης κατάλαβε τι θα μπορούσε να παιχτεί και φρόντισε να στεγανοποιήσει την εταιρεία του από τις εξελίξεις βγάζοντας σωρηδόν διευκρινιστικές ανακοινώσεις, διαψεύσεις κ.λ.π.
Στην περίπτωση της Μότορ Όιλ (ΜΟΗ) επίσης δεν ήταν λίγο για ένα fund που επενδύει σε έναν όμιλο διύλισης-ενέργειας και συναφών δραστηριοτήτων να εννοήσει προς τι η τηλεοπτική δραστηριότητα. Εν πάσει περιπτώσει αυτά θα τα διαχειριστούν οι άνθρωποι του ομίλου, έχουν μπροστά τους και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα τα ξανά βρουν τα πατήματα τους.
Αλλά το να χάνει μέσα σε μόλις 2 συνεδριάσεις ολόκληρα 4 ευρώ η μετοχή-διαμάντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή ολόκληρα 450 εκατ. ευρώ, σε όρους αποτίμησης είναι ένα θέμα. Επηρεάζει αρνητικά το ούτως ή άλλως διαταραγμένο επενδυτικό κλίμα.
Γιατί τώρα, σε αυτή την φάση της αγοράς, φάνηκε το μέγεθος της ζημιάς που έχει επιφέρει το σκάνδαλο της Folli Follie. Για αυτό και παρ΄ ότι ήμουν λίγο υπερβολικός όταν ανέφερα ότι η Folli Follie έδιωξε τον ΤΙΤΑΝ υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας, πραγματικότητας.

Δυστυχώς, και αυτό αποτυπώθηκε πανηγυρικά χθες στα χρηματιστήρια.

Με κέρδη ο DAX, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση party στην Wall Street και στην Αθήνα το ΧΑ στο μείον 3,25% και τις 619,32 μονάδες.

Τόσο απλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here