Επιχορήγηση ύψους έως και 61,7 εκατ.$ θα λάβει το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου Roanoke του Τιτάνα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, καθώς επιλέχθηκε από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ να αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνολογία που θα παράγει θερμικά ενεργοποιημένη άργιλο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας τσιμέντου θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα αποτελέσει πρότυπο για την ανάπτυξη πιο βιώσιμων υποδομών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών, ο Τιτάν θα υποστηρίξει το έργο με πρόσθετες επενδύσεις.

Η επιλογή του έργου του Τιτάνα υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ομίλου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου του για την παραγωγή σκυροδέματος με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050.

Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας εναρμονίζεται με τη στρατηγική του Τιτάνα για το 2026 για πράσινη ανάπτυξη, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας των τσιμεντοειδών προϊόντων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που προσφέρει στους πελάτες του, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την κατασκευή γεφυρών, νοσοκομείων, σχολείων και άλλων κρίσιμων έργων υποδομής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ