Τη θέση της δεύτερης διευθύνουσας συμβούλου της TÜV Hellas (TÜV Nord) αναλαμβάνει η κυρία Βασιλική Καζάζη, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στην εταιρεία. Σημειώνεται ότι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου διατηρεί και ο κ. Σάββας Πελτέκης, καθώς το νέο οργανόγραμμα του φορέα προβλέπει την ύπαρξη δύο διευθύνοντων συμβούλων.

Έτσι, ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα ενισχύει περαιτέρω το διοικητικό του σχήμα, ανταποκρινόμενος στις νέες προκλήσεις και στα καινούρια δεδομένα του κλάδου, ενώ παράλληλα υλοποιεί στην πράξη τη δέσμευσή του για την τήρηση των κριτηρίων ESG, σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η κυρία Βασιλική Καζάζη ξεκίνησε την εργασιακή της εμπειρία σε ερευνητικό επίπεδο στη βιομηχανία τσιμέντου, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στη βιομηχανία τροφίμων στην τυποποίηση ελαιόλαδου, ελιών και προϊόντων ελιάς.

Το 2000 και μετά ασχολήθηκε με την πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης, ως επικεφαλής επιθεωρητής σε ανεξάρτητους φορείς πιστοποίησης και με βασικό αντικείμενο την επιθεώρηση στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Από το 2005 έως σήμερα είναι στέλεχος του φορέα πιστοποίησης και επιθεώρησης TÜV Hellas (TÜV Nord), θυγατρικής του γερμανικού φορέα TÜV Nord.

Το 2012 ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης του φορέα, ενώ το 2017 ανέλαβε την ευθύνη ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού του κλάδου αγροτικής παραγωγής και τροφίμων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης για το TÜV Nord, κατέχοντας τη θέση της Senior Vice President Food South East Europe.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Σχολή Θετικών Επιστημών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διαχείριση της αλυσίδας τροφίμων (Food Chain Management).

O κ. Σάββας Πελτέκης, διευθύνων σύμβουλος της TÜV Hellas (TÜV Nord), τόνισε ότι:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της διευθύνουσας συμβούλου από τη Βασιλική Καζάζη έχει ιδιαίτερη σημασία για ολόκληρη την οικογένεια της TÜV Hellas (TÜV Nord). Αποτελεί το επιστέγασμα της πολυετούς και εξαιρετικά επιτυχημένης επαγγελματικής της πορείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα ενισχύσει σημαντικά τη διοικητική δομή της εταιρείας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει έμπρακτα τη σημασία που δίνει ο φορέας μας για την ανέλιξη των στελεχών του ενώ ταυτόχρονα παρέχει ίσες ευκαιρίες, εμπιστευόμενοι την αποτελεσματικότητα του γυναικείου επιχειρείν».