Στα 22 ευρώ ανέβασε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Eurobank Equities, από 18,70 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος στόχος με σύσταση αγόράς (buy).

Η μετοχή επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για την ενεργειακή κρίση, αγνοώντας όμως την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στο αλουμίνιο, τονίζει στην ανάλυση της η Eurobank Equities.

Όπως αναφέρει, οι μετοχές της Mytilineos έχουν χάσει περίπου 8% από τα τέλη Αυγούστου, υπό το βάρος των ανησυχιών για τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης. Η αγορά φαίνεται να αγνοεί παντελώς ωστόσο την αύξηση των τιμών του αλουμινίου που σηματοδοτεί ισχυρές επιδόσεις το επόμενο διάστημα για τον κλάδο μεταλλουργίας της Mytilineos  (πάνω από 50% των EBITDA του ομίλου το 2022, σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή).

Οι τιμές του αλουμινίου έχουν εκτοξευτεί σε υψηλά πολλών ετών με οδηγό την αύξηση της ζήτησης και τις ανησυχίες για την προσφορά. Σύμφωνα με την Eurobank Equities, η οικονομική ανάκαμψη με ώθηση από τα πακέτα τόνωσης, έχει οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση σε διαφορετικούς κλάδους (συσκευασία, κατασκευές, αυτοκινητοβιομηχανία).

Στην πλευρά της προσφοράς αντίστοιχα, η αγορά μετακινήθηκε από την πλεονάζουσα ικανότητα των προηγούμενων ετών σε πιο σφικτές δυναμικές στο ισοζύγιο  ζήτησης – προσφοράς. Την ίδια στιγμή ένα πραξικόπημα στη Γουϊνέα απειλεί να καθυστερήσει τα έργα στον βωξίτη, ενώ οι δράσεις περιβαλλοντικής πολιτικής της Κίνας περιορίζουν την παραγωγή, πυροδοτώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο δυσκολιών στην παράδοση το 2022.

Συνολικά, η Eurobank Equities επιβεβαιώνει την επιλογή της Mytilineos ως μια από τις κορυφαίες επιλογές της.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here