Τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου “Alternative Finance Forum” έχει αναλάβει το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης – ΚΕΠΑ για το 2021, με την υποστήριξη και ευγενική χορηγία του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων:  European Investment Bank (EIB) – European Investment Fund (EIF) – ΕΙΒ Institute. 

Το “Alternative Finance Forum 2021” θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του ΚΕ.Δ.Ε.Α. – Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Α.Π.Θ. (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης), και αναμένεται να συγκεντρώσει funds, startups, fintechs και επιχειρηματίες “πραγματευόμενοι” τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι νέες τεχνολογίες για να μετασχηματίσουν την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να φέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλους.

Στη φετινή διοργάνωση, σκοπός της οποίας είναι να αναδειχθούν οι πρωτοπόροι από τις κορυφαίες εταιρείες FinTech στον τομέα financial innovation και social finance, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, διερευνώνται πώς τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και οι υπηρεσίες επαναπροσδιορίζονται και επανασχεδιάζονται με βάση την εμπειρία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.  Σημαντικό επίσης για το ΚΕΠΑ είναι το γεγονός ότι με αυτό το συνέδριο εντάσσουμε τη Θεσσαλονίκη ενεργά στον παγκόσμιο χάρτη φιλοξενίας τέτοιων πρωτοβουλιών.

Το διεθνές συνέδριο Alternative Finance Forum επικεντρώνεται σε δύο θεματικές ενότητες Financial Innovations και Social Capital όπου σε κάθε ενότητα φιλοξενούνται 4 πάνελ συζητήσεων, εστιάζοντας σε ζητήματα:

  • Data, Identity, Access
  • Capital for Small Businesses
  • Payments and Transactions
  • Non-Lending Fintech Solutions
  • Impact Investing
  • Financing Social Entrepreneurship
  • New Microfinance 
  • Collaborative Finance 

Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η κοινωνική χρηματοδότηση μετασχηματίζονται ραγδαία. Οι νεοσύστατες εταιρείες FinTech και η τεχνολογία blockchain προκαλούν τους παραδοσιακούς παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τους φορείς κοινωνικής χρηματοδότησης δημιουργώντας ισχυρά κανάλια διανομής και νέα προϊόντα με επίκεντρο τον χρήστη/καταναλωτή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να  επωφεληθούν από τις τοποθετήσεις 30 και πλέον διακεκριμένων ομιλητών – που έρχονται στην Θεσσαλονίκη από διάφορες χώρες της Ευρώπης – σε κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τη χρηματο-οικονομική τεχνολογία, την εναλλακτική χρηματοδότηση, το κοινωνικό κεφάλαιο, καθώς και να δικτυωθούν με πρωτοπόρους από τον fintech χώρο που εκπροσωπούν τον τομέα εναλλακτικής χρηματοδότησης αλλά και με σημαντικούς διαμορφωτές γνώμης, οι δράσεις των οποίων έχουν αντίκτυπο διεθνώς σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Συνημμένα αποστέλλεται το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ):

European Investment Bank – EIB,  European Investment Fund – EIF,  EIB Institute. 

Χορηγοί του συνεδρίου είναι το ίδρυμα μικροχρηματοδοτήσεων FONDI BESA, καθώς και οι εταιρίες Neptune Software Group και SIA S.p.A. από τον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας είναι τα ηλεκτρονικά μέσα:  Investment Monitor, επιχειρώ, καθώς και Banks.com.gr και ΧΡΗΜΑ WEEK του Ομίλου Ethos Media.

Συνεργάτες Δικτύωσης οι φορείς European Crowdfunding Network και SME Banking Club.

Για εγγραφή πατήστε εδώ ενώ σε περίπτωση παρακολούθησης μέσω live streaming, επισκεφθείτε τα ακόλουθα links ανά θεματική ενότητα:

Financial Innovations

Social Capital

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Αγνή Παγούνη
(Τηλ.: 2310 274033 ή 2310 480000/εσωτ. 208    Email: pagounia@microstars.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here