Το χθεσινό άρθρο των New York Times αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια, για ένα πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά μέσα στην κορύφωση της πανδημίας:

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας από το σπίτι είναι προβληματικό.

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν βρει τον τρόπο σωστής αξιοποίησης των εργαζομένων εξ αποστάσεως αλλά και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συντονισμού, απόδοσης αλλά και εξέλιξης στο εργασιακό τους περιβάλλον

Την περασμένη Άνοιξη, καθώς ο εμβολιασμός εργαζομένων προχωρούσε στις ΗΠΑ, όλα έδειχναν ότι τα γραφεία και οι άλλοι χώροι εργασίας θα γέμιζαν πάλι το Φθινόπωρο.

Τα αισιόδοξα αυτά σχέδια ήλθε να διαψεύσει η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Παρά τον αυξημένο κίνδυνο, όμως, πολλοί εργαζόμενοι επέλεξαν να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Το ποσοστό εργαζομένων σε καθεστώς τηλεργασίας υποχώρησε τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας, με μόλις 11% των εργαζομένων να επιλέγει την εργασία από το σπίτι.

Στο Μανχάταν, ποσοστό 8% των εργαζομένων γραφείου σε 188 μεγάλες επιχειρήσεις επέστρεψαν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, 54% συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι και 38% επιλέγει «υβριδική» εργασία.

Πολλές εταιρείες αναρωτιούνται εάν το υβριδικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο κάποιοι εργαζόμενοι απασχολούνται από το σπίτι ενώ άλλοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας, είναι αποτελεσματικό.

Η επάνοδος των εργαζομένων στους χώρους εργασίας αναμένεται να γίνει σταδιακά, με τους υπαλλήλους να πρέπει να συμβιβαστούν με την εκ περιτροπής παρουσία στα γραφεία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here