Μία μεγάλη απόφαση και έναν μεγάλο στόχο έχει βάλει ο Κινέζος επενδυτής Su Shaojun. Ο Shaojun αποφάσισε να εγκαταλείψει τις βασικές του δραστηριότητες στην ενέργεια και να δημιουργήσει ένα πάρκο που θα έχει θέμα τον Τιτανικό, το θρυλικό πλοίο που βυθίστηκε κατά το παρθενικό του ταξίδι πριν από 109 έτη.

Στο εν λόγω πάρκο, οι τουρίστες θα έχουν την επιλογή να διαμένουν εντός του Romandisea Titanic, ενός υπερωκεάνιου πιστή “ρέπλικα” του Τιτανικού.

Ο Shaojun, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ελπίζει να είναι «το πλοίο ακόμη εδώ σε 100 ή 200 χρόνια. Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στον Τιτανικό».

Το Romandisea Titanic έχει αγκυροβολήσει στο ποτάμι της επαρχίας Σιτσουάν, σχεδόν 1000 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα. Έχει μήκος 269 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα.

Για την κατασκευή του και προς εξασφάλιση πόρων ο βασικός επενδυτής αναγκάστηκε να πουλήσει την εταιρεία ενέργειας που είχε, αλλά και μερίδιο από άλλες εταιρείες υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά για την κατασκευή του επενδύθηκαν 153 εκατ. δολάρια (1 δισ. γουάν). Για την κατασκευή του κινεζικού Τιτανικού, χρειάστηκαν πάνω από 100 εργαζόμενοι, 6 περισσότερα χρόνια σε σύγκριση με τη ναυπήγηση του πραγματικού Τιτανικού. Επίσης, όλα όσα βρίσκονται εντός του πλοίου, από την τραπεζαρία έως τις πολυτελείς καμπίνες, ακόμη και τα χερούλια στις πόρτες είναι πιστά αντίγραφα του αυθεντικού Τιτανικού.

Οι επενδυτές υπολογίζουν ότι το θεματικό πάρκο θα υποδέχεται ετησίως 5 εκατ. επισκέπτες,  με τη διανυκτέρευση στο πλοίο να κοστολογείται στα 150 δολάρια (2.000 γουάν).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here