Η οργανωτική επιτροπή του εμβληματικού συνεδρίου του αντασφαλιστικού κλάδου  ακύρωσε την εκδήλωση για λόγους δημόσιας υγείας

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

«Θύμα» του κορωνοϊού έπεσε  το φετινό Rendez-Vous του Μόντε Κάρλο, το εμβληματικό συνέδριο του (αντ)ασφαλιστικού κλάδου.  Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Insurance Insider, η 16μελής οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Claude Tendil της Generali αποφάσισε να μην διοργανωθεί το συνέδριο για φέτος, για λόγους δημόσιας υγείας, με το ραντεβού να μετατίθεται για το 2021…Covid επιτρέποντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Οργανωτική Επιτροπή του Rendez-Vous αποφάσισε να δωρίσει 100.000 δολάρια για τις έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό. Το Rendez-Vous του Μόντε Κάρλο είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο 3.000 συνέδρους από 80 χώρες.

Το χαλαρό συνέδριο –δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Πριγκιπάτο το Μονακό μετά το Γκραν-Πρι- είναι σημείο αναφοράς ενόψει της περιόδου των ανανεώσεων των αντασφαλιστικών συμβολαίων (renewals) της 1ης Ιανουαρίου, καθώς τότε προκύπτουν οι πρώτες ενδείξεις για τη δυναμική και τις τάσεις της αγοράς.

Υπήρχαν ερωτηματικά για τη διοργάνωση της εκδήλωσης για καιρό, με δεδομένο ότι διεθνώς συνέδρια, εκθέσεις, συναυλίες και μεγάλα αθλητικά γεγονότα –με κορωνίδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες- ακυρώνονται ή αναβάλλονται εξαιτίας της πανδημίας.

Ακόμα και αν τα πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ανά τον κόσμο έχουν αρθεί έως τον Σεπτέμβριο, το πιθανότερο είναι ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις θα εξακολουθούν να μην επιτρέπονται και τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι δραστικά περιορισμένα. Πληροφορίες λένε ότι η Οργανωτική Επιτροπή του Rendez-Vous δέχθηκε πίεση να ακυρώσει τη φετινή εκδήλωση μετά την ανακοίνωση της Renaisssance Re ότι τα στελέχη της δεν θα παρίσταντο. Πιθανολογείσαι ότι στην απόφαση για ακύρωση ελήφθη υπόψη και το λανθασμένο επικοινωνιακό μήνυμα που θα έστελνε ένα ακριβό συνέδριο –με πολυδάπανες εκδηλώσεις αναψυχής ως βασικό μενού- ενώ αναμένεται βαθιά παγκόσμια ύφεση.  Εδώ και καιρό άλλωστε έχει τεθεί επί τάπητος το θέμα της μεταφοράς του Ραντεβού (που διεξάγεται ανελλιπώς από το 1957) σε άλλο μέρος, με δεδομένο το υψηλό κόστος της διοργάνωσης στο Μόντε Κάρλο. Ίσως ο κορωνοϊός να αποτελέσει μια καλή αφορμή να προχωρήσει και αυτό το project…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here