Ο κ. Νίκος Μανομενίδης, κτηματομεσίτης και μέλος της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), σχολιάζοντας πρόσφατη έρευνα, υπογράμμισε, πως «για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να γίνουν ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο στη βραχυχρόνια μίσθωση, τα ανακαίνισαν και βελτίωσαν αισθητά. Ξαφνικά όμως όταν εμφανίστηκε η πανδημία, πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να τα διοχετεύσουν στη μακροχρόνια μίσθωση, με πολλά προβλήματα, καθώς και οι φοιτητές λόγω συνθηκών δεν ήρθαν και αυτοί που έμεναν σ αυτά τα τελευταία έτη, τα άφησαν».

Ένα από τα καλά που προσέφερε η πανδημία, όπως είπε, είναι ότι «αν και η τιμή των διαμερισμάτων στη μακροχρόνια μίσθωση παρέμεινε σταθερή, πλέον τα ακίνητα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι στο παρελθόν».

«Στο κομμάτι της αγοραπωλησίας δεν είδαμε να συμπιέζονται οι τιμές και παρουσιάζουν μάλιστα και αύξηση, καθώς υπάρχει έλλειψη διαμερισμάτων και οι ιδιοκτήτες που έχουν επενδύσει στα ακίνητα, δεν έχουν κανένα λόγο να τα πουλήσουν. Αν κάποιος θέλει αυτή τη στιγμή, να αγοράσει διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα» κατέληξε ο κ. Μανομενίδης.

Δείτε επίσης:

Ποιοι ξένοι και πού αγοράζουν εν μέσω πανδημίας σπίτια στην Ελλάδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here