Είναι αναμφίβολα ο πιο διάσημος, ο πιο αναγνωρίσιμος στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Είναι ο Χακάν Σουκούρ, o «ταύρος του Βόσπορου», ο «βασιλιάς των γκολ», ο άνθρωπος που συνδύασε την καριέρα του με τις επιτυχίες της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας (112 συμμετοχές και 51 γκολ), με την οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2002 και παρασημοφορήθηκε για τις υπηρεσίες του.

Μόνο που στα 48 του χρόνια, ο Χακάν Σουκούρ έχει χάσει πια τα πάντα και εργάζεται ως οδηγός της Uber στην Ουάσινγκτον, όπου βρήκε καταφύγιο εξαιτίας της αντίθεσης του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου δουλεύει καθημερινά πίσω από ένα τιμόνι ως οδηγός ταξί, ενώ πουλάει και βιβλία για να ζήσει, όπως αποκάλυψε στην γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας του Ερντογάν: «Έχω αρχίσει να δουλεύω. Δεν έχω τίποτα σε κανένα σημείο του κόσμου. Ο Ερντογάν μου πήρε τα πάντα: την ελευθερία μου, την φωνή μου, την δουλειά μου. Το κόμμα του εκμεταλλεύτηκε τη δημοφιλία μου. Η οικογένειά μου υπέφερε και υποφέρει. Κατέστρεψαν το μαγαζί της γυναίκας μου, τα παιδιά μου είναι θύματα επίθεσης στον δρόμο, δέχθηκα απειλές θανάτου. Ο πατέρας μου μπήκε στη φυλακή» τόνισε ο Σουκούρ, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

«Ποιος ήταν ο ρόλος μου σε αυτό; Μέχρι σήμερα κανείς δεν μου έχει εξηγήσει τι έκανα. Οι δικές μου ενέργειες ήταν νόμιμες και δημόσιες, για το καλό της χώρας μου. Αλλά λέγομαι Χακάν Σουκούρ. Μπορούν να μου πουν για ποιο έγκλημα με κατηγορούν; Όχι. Απλά με αποκαλούν προδότη και τρομοκράτη. Είμαι εχθρός της κυβέρνησης, όχι του τουρκικού λαού. Αγαπώ τη σημαία μας και την πατρίδα μας». Για τον Ερντογάν, ο Σουκούρ πρόσθεσε: «Να επιστρέψει στη δημοκρατία, στη δικαιοσύνη, στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να γίνει ο πρόεδρος τον οποίο χρειάζεται η Τουρκία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here