Το ντόμινο των εξελίξεων και τα πλήγματα στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση του παλαιότερου διοργανωτή ταξιδιών στην Ευρώπη απαιτεί αποφάσεις που πρέπει να παρθούν έγκαιρα και μεθοδικά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει

  • την άμεση αξιολόγηση της πρότασης διακοπής του τέλους διαμονής στα πληγέντα ξενοδοχεία, ως μια πρώτη δράση, για το εν λόγω ζήτημα.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο, παρουσία και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, οι αρμόδιες αρχές αναμένουν την πλήρη εικόνα προτού ληφθεί κάθε απόφαση. Κατά συνέπεια τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση αν θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών στην αναστολή της καταβολής του τέλους διαμονής.

Θα αφορά συγκεκριμένα ξενοδοχεία και θα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ, αν τελικά επικυρωθεί.

Τεκμηριωμένη εικόνα θα προκύψει από τα στοιχεία που θα αποστείλουν στο υπουργείο οι ξενοδόχοι, κάτι που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Αν τα δεδομένα ωστόσο το επιτρέψουν θα ανακοινωθούν και

  • παρεμβάσεις και σε θέματα καταβολής ΦΠΑ, των εν λόγω επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα το διάστημα αυτό, μέσω της Thomas Cook ανέρχονται σε 50.000.

Τέλος τονίζεται ότι το υπουργείο Τουρισμού πριν τη σημερινή ανακοίνωση του βρετανικού διοργανωτή ταξιδίων προχώρησε ήδη στη διακοπή προγράμματος συνδιαφήμισης που έτρεχε από την αρχή του έτους ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Με την κίνηση αυτή, το υπουργείο περιέσωσε 1,1 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here