Δημήτρης Μαλλάς

Ενισχυμένα παρουσιάζονται τα έσοδα από υπηρεσίες της Vodafone Ελλάδος το α’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Απρίλιος – Ιούνιος 2019).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα της από υπηρεσίες να φθάνουν στα 218 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο τρίμηνο έναντι 202 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου οικονομικού έτους με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 7,9% αλλά την οργανική ανάπτυξη να εκτιμάται στο +3,7%, επίδοση που σε κάθε περίπτωση θεωρείται αρκετά καλή.

Στην ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, όπου παραδοσιακά η Vodafone αποφεύγει να δίνει πλήρη εικόνα για τις θυγατρικές της, αναφέρεται ότι η αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες για την ελληνική θυγατρική της οφείλεται στην αύξηση του μέσου μηνιαίου εσόδου ανά πελάτη (ARPU) στην καρτοκινητή τηλεφωνία και στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης στη σταθερή τηλεφωνία. Σημειώνεται πως στο τέλος Ιουνίου οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών συνδέσεων της Vodafone Ελλάδος έφθασαν στις 942 χιλιάδες (σ.σ. στα ίδια ακριβώς επίπεδα με το τέλος Μαρτίου) αλλά σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, οπότε ήταν στις 665 χιλιάδες, είναι σημαντικά ενισχυμένοι καθώς στο ενδιάμεσο ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση της Cyta Ελλάδος.

Όσον αφορά στους πελάτες κινητής τηλεφωνίας, στο τέλος Ιουνίου έφθασαν στα 5,026 εκατ. όταν στο τέλος Μαρτίου ήταν στα 4,964 εκατ. Άξιο αναφοράς είναι πάντως η σημαντική ενίσχυση στην κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone. Στο τρίμηνο Απρίλιος – Ιούνιος η κίνηση έφθασε στα 17,467 TBs όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους ήταν στα 13,163 TBs. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here