Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του “B” για την άμεση τοποθέτηση διοίκησης στην ΕΥΑΘ.

Μετά τον ορισμό του καθηγητή Άγη Παπαδόπουλου στη θέση του προέδρου και παρά το μπέρδεμα με το ΦΕΚ, η επιλογή του Υπερταμείου ήταν να τοποθετήσει έναν τεχνοκράτη, με μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης ορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας. Στέλεχος της αγοράς με εμπειρία στη διοίκηση και προϋπηρεσία πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις πολυεθνικών και εισηγμένων εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόκειται για μία τοποθέτηση σε συνέχεια αντίστοιχων επιλογών του υπερταμείου με σημαντικό τεχνοκρατικό πρόσημο οι οποίες φιλοδοξούν να δώσουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση θεωρεί στρατηγικού χαρακτήρα.

«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε τη «διαχείριση μιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας με όρους σύγχρονης επιχειρηματικότητας» ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νάρκισσος Γεωργιάδης, που αναδείχθηκε από τη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας μετά από πρόταση του βασικού μετόχου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), παρουσία της ίδιας της διευθύνουσας συμβούλου, Ράνιας Αικατερινάρη.
«Κοινός μας στόχος με την ΕΕΣΥΠ είναι η εξέλιξη της ΕΥΑΘ σε μια εταιρεία – πρότυπο, αξιοποιώντας στο μέγιστο την εμπειρία και τις δυνατότητες των εργαζομένων της», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Το who is who

Ο Νάρκισσος (Νάσσος) Γεωργιάδης είναι κάτοχος πτυχίου Oικονομικών από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ (1982) και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Manchester Business School (1990). Με σημαντική εμπειρία στη διοίκηση μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών εταιρειών, ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει για περισσότερα από 20 χρόνια πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων πολυεθνικών και εισηγμένων ομίλων σε Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων συμπεριλαμβανομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας, της κλωστοϋφαντουργίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Procter & Gamble Γερμανίας ως διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης της τότε εξαγορασμένης Richardson-Wicks και στη συνέχεια ως διευθυντής Οικονομικής Ανάλυσης & Προϋπολογισμού των εργοστασίων της επίσης εξαγορασμένης από την P&G, Blendax. Από το 1998 έως το 2007 εργάστηκε στην DAIMLER AG, σε ρόλους προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου των θυγατρικών εταιριών EvoBus Ελλάς και EvoBus Italia. Στην Ελλάδα ανέπτυξε τον κύκλο εργασιών της εταιρείας από 20 εκατ. σε 110 εκατ. μέσα σε έξι χρόνια, ενώ στην Ιταλία αντέστρεψε πτωτική πορεία πωλήσεων και αύξησε τον κύκλο εργασιών της εταιρείας από 280 εκατ. σε 310 εκατ. ευρώ. Διατέλεσε, παράλληλα, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Daimler Chrysler Italia Holding στη Ρώμη, με κύκλο εργασιών 4,2 δισ. ευρώ.

Από το 2007 έως το 2016 εργάστηκε ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και στη συνέχεια διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Ελληνικής Υφαντουργίας, υλοποιώντας ένα από τα πιο σύνθετα έργα αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα. Από το 2016 συνεργάζεται ως σύμβουλος με τη WERNER International Inc., αναπτύσσοντας σχέδια στρατηγικής για λογαριασμό κυβερνήσεων και μεγάλων διεθνών ομίλων κλωστοϋφαντουργίας. Το τελευταίο έτος είχε αναλάβει την ευθύνη συντονισμού του έργου αναδιάρθρωσης του Ομίλου Folli Follie.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here