Παρουσία του πρωθυπουργού εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακευρικής εταιρείας στον κόσμο.

Το χρονικό της επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση στην πλήρη της εξέλιξή της θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκατ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας.

Επένδυση-σταθμό για τη χώρα συνολικά χαρακτήρισε τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης, των νέων αγορών». «Μαζί με τη Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο όλο η Ελλάδα. Γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια και την τεχνολογία» τόνισε στην ομιλία του. Όπως είπε εντός του επόμενου έτους θα απασχοληθούν στα δύο κέντρα πάνω από 700 άτομα «εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών σε πολλές ειδικότητες όχι μόνο επιστήμονες».
Για επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας έκανε λόγο ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια. Τόνισε ακόμη ότι πολλοί συντελεστές έπαιξαν ρόλο στην επένδυση: η πολιτεία, τα πανεπιστήμια, ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές αρχές, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here