Εγκαινιάστηκαν πριν από λίγο σήμερα, οι νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση για την οποία ήρθε στην Ελλάδα ο επικεφαλής εταιρίας Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επένδυση στην πλήρη της εξέλιξή της θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ. ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 500 και το 15% είναι επαναπατρισμένοι Έλληνες επιστήμονες σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι το τέλος του 2022 οι εργαζόμενοι υψηλών ειδικοτήτων θα ξεπεράσουν τους 700.

Ο κ. Μητσοτάκης  ανέφερε:

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος.

Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοιού φέρει την δική του σφραγίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα ο ‘Αλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες.

Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

ΙΟΒΕ: Η επένδυση της Pfizer θα αυξάνει το ΑΕΠ 0,4%

Για επένδυση που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας μίλησε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει και με τις επενδύσεις της εταιρείας στην πόλη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και βάζοντας δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη.

 «Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500 και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην Ελλάδα για να εργαστούν εδώ», είπε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη θα αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,4%.

Πρόσθεσε ότι «οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας». «Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» είπε, αναφέροντας ότι, «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Τόνισε ακόμη πως για την ανάκαμψη της οικονομίας χρειάζονται επενδύσεις και συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here