Γράφει η «ξενοδόχος» 

Σε θέση μάχης βρίσκεται ο όμιλος Μήτση για το διαγωνισμό που αφορά  το πολυσυζητημένο ακίνητο στα Καμένα Βούλα στην περιοχή της Λουτρόπολης. 

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθές την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων Ν Φθιώτιδας, «έκτασης 456.916 τ.μ., μετά κτισμάτων συνολικής επιφάνειας περίπου 22.605 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων του λειτουργούντος ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ», τριών (3) νεότερων μνημείων και μιας αναγνωρισμένης ιαματικής πηγής». Ο όμιλος Μήτση, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κινητικός το τελευταίο διάστημα έχοντας δρομολογήσει ουκ ολίγες νέες επενδύσεις, έχει ήδη παρουσία αφού εκεί λειτουργεί την  πεντάστερη μονάδα και θεωρείται από την αγορά ο πλέον σίγουρος διεκδικητής για το διαγωνισμό. 

Το σκίνητο βρίσκεται  παραθαλάσσια, περίπου στο μέσον  του πολεοδομικού συγκροτήματος των Καμένων Βούρλων, περιοχή γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά και προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων και θερμαλιστικού-ιατρικού τουρισμού. Συγκεκριμένα «το ακίνητο προς το Βορρά έχει μέτωπο στη θάλασσα, ενώ στο Νότο εκτείνεται μέχρι τις παρειές του δασωμένου όρους «Κνημίς» ενώ είναι  εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικού και εθνικού οδικού δικτύου. Περαιτέρω, έχει εκπονηθεί και εγκριθεί μελέτη ΕΣΧΑΔΑ, βάσει της οποίας προβλέπονται οι χρήσεις για ‘’Τουρισμό-Αναψυχή’’ και καθορίζονται ζώνες προστασίας της ιαματικής πηγής», όπως αναφέρεται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η πρόσβαση γίνεται άμεσα, μέσω της νέας βελτιωμένης χάραξης της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Απέχει 175 χλμ από την Αθήνα (2 ώρες, με το αυτοκίνητο, από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), 145 χλμ από το Βόλο, 100 χλμ από τους Δελφούς και 40 χλμ από την Λαμία. 

Στα υφιστάμενα κτίσματα και τις υποδομές του ακινήτου περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

-Ξενοδοχείο Γαλήνη 5*  δυναμικότητας 500 κλινών (σε λειτουργία)

-Υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης (σε λειτουργία)

-Ξενοδοχεία Ράδιον & Θρόνιον (διατηρητέα, εκτός λειτουργίας)

-Υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ (διατηρητέο, εκτός λειτουργίας)

-Αθλητικές εγκαταστάσεις

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για το ακίνητο στη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων θα διεξαχθεί σε μία φάση. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την 31η Οκτωβρίου 2022..

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η χρονική διάρκεια ισχύος της συμβάσεως μίσθωσης του ακινήτου αρχίζει την ημερομηνία του οικονομικού κλεισίματος και την παράδοση του ακινήτου στην Εταιρία Ειδικού Σκοπού και λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία μετά την πάροδο σαράντα (40) ετών.

Το Οικονομικό Αντάλλαγμα που θα καταβάλλει η Εταιρία Ειδικού Σκοπού προς το Ταμείο στο πλαίσιο της σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου θα αποτελείται από:

-Εφάπαξ Καταβλητέο Αντάλλαγμα, ήτοι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στο Ταμείο κατά το οικονομικό λλείσιμο και το οποίο πρέπει να ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο ποσό του ενός εκατ. ευρώ.

-Ετήσιο Μίσθωμα, ήτοι το προσφερόμενο από κάθε επιλέξιμο επενδυτή ετήσιο μίσθωμα, το ακριβές ύψος του οποίου θα ορίζεται στην οικονομική προσφορά του, και το οποίο θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σύμβαση μίσθωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here