Επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ για τα έτη 2021 – 2022 έχει ξεκινήσει ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ που βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία και χθες το μεσημέρι έκανε τα εγκαίνια των νέων της εγκαταστάσεων στο Γέρακα παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, εγκαινίασε στην πρώην έκταση της Beiersdorf Hellas, η οποία εξαγοράστηκε το 2021, τις νέες εγκαταστάσεις της θυγατρικής του Ομίλου ΒΙΑΝ Α.Ε, όπου μεταφέρονται το τμήμα της συσκευασίας, όλες οι αποθήκες των εταιρειών, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Είναι μια έκταση 37 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει στεγασμένους χώρους 18.000 τ.μ. Οι νέες εγκαταστάσεις, αφού εκσυγχρονίστηκαν με νέα ψηφιακά συστήματα, αποτελούν κατά ένα μέρος τους επέκταση του Εργοστασίου Α της ΒΙΑΝΕΞ.

Η ΒΙΑΝ αποκτά μια σύγχρονη έδρα. Η μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο του φαρμακείου, με κύκλο εργασιών που το 2021 έφτασε τα 96 εκατ. ευρώ, η ΒΙΑΝ έχει εξαπλασιάσει τις πωλήσεις της τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ διαχειρίζεται πλήρως, ηγετικά brands Αυτοφροντίδας και διαθέτει ένα σημαντικό portfolio ώριμων συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ., και χωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων, ενώ συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα.

Ετησίως οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και άνετα, νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπους, προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους 225 εργαζομένους τους.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε:

Ο πρόεδρος και Δνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  •  «Η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που “έτρεξε” η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ.
  • Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές.
  • Την τελευταία επταετία οι υποχρεώσεις του Ομίλου σε clawback και rebate ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ.
  • Αυτά είναι τα μη βιώσιμα βάρη για τα οποία φωνάζουμε, που φορτώνει το clawback στις φαρμακευτικές εταιρείες, μέσα στα δέκα χρόνια της εφαρμογής του.
  • Είναι ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν στους εργαζομένους, σε νέες προσλήψεις, σε περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρειών, αλλά και των κοινωνικών δράσεων»

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

  • «Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ επενδύουμε στην Ελλάδα.
  • Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας».

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΒΙΑΝΕΞ, το οποίο περιλαμβάνει και τα εξής έργα:

Στο Εργοστάσιο Α, νέα γραμμή για την παραγωγή φιαλιδίων και αμπουλών, επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ. Διπλασιάζεται, έτσι, η παραγωγική δυναμικότητα στις συγκεκριμένες φαρμακοτεχνικές μορφές.
Στο Εργοστάσιο Γ, αναβάθμιση στείρων χώρων και εγκατάσταση νέων γραμμών παραγωγής, για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας λυόφιλων προϊόντων, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
Στη Βιομηχανική Ζώνη Πατρών δημιουργείται Ερευνητικό Κέντρο για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, μια επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο project θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ