Εντυπωσιακό επενδυτικό ενδιαφέρον -ιδιαίτερα από το εξωτερικό- συγκέντρωσε η Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 151 εκατ. ευρώ καλύφθηκε πάνω από 3,5 φορές (550 εκατ. €).

Ως προς τις διαθέσιμες μετοχές η κάλυψη ήταν πάνω από 5 φορές. Η τιμή της μετοχής φαίνεται να έχει «κλειδώσει» στα 7.2 ευρώ.

Η συμμετοχή ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων ίσως αλλάξει σημαντικά την κατανομή των μετοχών ανάμεσα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές…

Υπενθυμίζεται ότι για την τιμή διάθεσης ορίστηκε εύρος 6,4 έως 7,2 ευρώ. Με βάση την ανώτατη τιμή μπορούν να αντληθούν 151,2 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς και τον προσδιορισμό της Τιμής Διάθεσης θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς στους επενδυτές ως εξής:

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 5.985.000 Νέες Μετοχές) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
  • το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι έως και 13.965.000 Νέες Μετοχές) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Οι υπολογισμοί έχουν πραγματοποιηθεί επί τη βάσει 19.950.000 Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ