Λύσεις που προστατεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό από έκτακτες δαπάνες υγείας

Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece

Μια κύρια πηγή άγχους για πολλούς Έλληνες αφορά τη δυνατότητά τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις δαπάνες περίθαλψης, αν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας. Η ανησυχία αυτή δεν είναι αβάσιμη, παρά το γεγονός ότι σήμερα το 100% των πολιτών έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν απευθείας πάνω από το ένα τρίτο των δαπανών για την υγεία τους (35%). Μάλιστα το ένα τρίτο αυτών των πληρωμών αφορούν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, όπου τα ποσά είναι σημαντικά υψηλότερα σε σύγκριση με άλλες υγειονομικές δαπάνες. Το βάρος αυτών των εξόδων είναι συχνά δυσβάσταχτο για μια οικογένεια, με περίπου 1 στα 10 νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν καταστροφικές για τα οικονομικά τους δαπάνες υγείας. Η αποκατάσταση της υγείας της δικής μας και αυτών που αγαπάμε είναι και θα παραμείνει πάντα πρώτη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και στη δύσκολη στιγμή κανείς μας δεν θα δίσταζε να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις του ή ακόμα και να δανειστεί για να εξασφαλίσει τη φροντίδα που χρειάζεται. 

Δεν είναι όμως απαραίτητο να ζούμε με αυτό το άγχος. Μπορούμε από τώρα να διασφαλίσουμε ότι αν κάποιο πρόβλημα προκύψει, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, χωρίς να πρέπει να διαθέσουμε τις οικονομίες μας ή να υποβαθμίσουμε το επίπεδο διαβίωσης της οικογένειάς μας. 

Η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει σήμερα μια σειρά από λύσεις για την κάλυψη των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αυτές γίνονται δύσκολα διαχειρίσιμες. 

Ένα καλό νοσοκομειακό πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ιδιωτικών νοσοκομείων, με μικρότερη ή ακόμα και μηδενική συμμετοχή στα έξοδα, ανάλογα με το πρόγραμμα που διαθέτουμε. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το ABC Health Care της МetLife, το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο εύρος αναγκών περίθαλψης σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με το κεφάλαιο κάλυψης να φθάνει μέχρι και τις 500.000 ευρώ ετησίως. 

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here