Για αύριο- Τετάρτη- είναι η προγραμματισμένη παρουσίαση της Autohellas, σε αναλυτές.
 Με ποσοστό 60,04% στο μετοχικό κεφάλαιο ο Ευτύχης Βασιλάκης και μετά την χθεσινή χρηματιστηριακή “βουτιά”  της Aegean, το θέμα είναι εάν οι ερωτήσεις για την αεροπορική θα ξεπεράσουν αυτές της “ανώνυμης τουριστικής και εμπορικής εταιρείας”.
     Η μετοχή της Autohellas υποχώρησε -0,74% στα 6,69 ευρώ (στα 326,8 εκατ. Ευρώ η χρηματιστηριακή αξία) έναντι απωλειών -12,30% στα 4,955 ευρώ της Aegean (στα 353,9 εκατ. Ευρώ η χρηματιστηριακή αξία) με τη συμμετοχή του μεγαλομετόχου (Ευτύχη Βασιλάκη ) στην Autohellas να αντιστοιχεί σε 195 εκατ.€ 
     Η Autohellas προτίθεται να διανείμει μέρισμα 0,23/μτχ – η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί στην γενική συνέλευση της προσεχούς Τετάρτης 31 Μαρτίου και θα γίνει παρά τη μείωση των καθαρών κερδών στα 17,35 εκατ. € από 46,6 εκατ.€
     Από την άλλη η Aegean έχει δεσμευθεί προς τους ομολογιούχους να μην καταβάλει μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου για την χρήση του 2021, εάν αποδεχθούν αλλαγές στους όρους του ομολογιακού δανείου.
     Το θέμα είναι, εάν αλλάζει κάτι μετά το χθεσινό “χτύπημα” στην πλειονότητα των μετοχών εταιρειών του κλάδου, πανευρωπαϊκά.
     Οπως και για τελική στάση των βασικών μετόχων Βασιλάκη, Λασκαρίδη, Κωνσταντακόπουλου καθώς η ώρα, που θα πρέπει να “βάλουν το χέρι στην τσέπη” πλησιάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here