Στο ενδεχόμενο εισόδου του HIG στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΘ, αναφέρονται χρηματιστηριακές πηγές της Θεσσαλονίκης.

Πέραν των όσων κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση και δεύτερης λίστας κυρώσεων που επιβάλουν οι ΗΠΑ σε εταιρείες και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τα Ρωσικά συμφέροντα, στην συμπρωτεύουσα είναι κοινό μυστικό, πως άνθρωποι του αμερικάνικου private equity έχουν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του λιμανιού (και εποπτεύσει χώρους, αποθήκες κ.λ.π).

Τι θα μπορούσε να ελκύσει το ενδιαφέρον του fund, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια 47 δισ. και έδρα στο Μαϊάμι που ως γνωστόν εστιάζει κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο;

Οι ίδιες πηγές “δείχνουν” προς την κατεύθυνση του δεύτερου σημαντικού κλάδου, που έχει στραφεί το HIG, που δεν είναι άλλος από το project του Ασπροπύργου. Δηλαδή την ανάπτυξη σύγχρονων εγκαταστάσεων αποθήκευσης-μεταστάθμευσης στις παλαιές εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος (συμφερόντων Μάνεση).

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το fund αναβαθμίζει/αναπτύσσει το συγκεκριμένο ακίνητο δίπλα στα Ελληνικά Πετρέλαια διαθέτοντας άδεια λιμένα.

  • Δεν είναι τυχαίο, πως το greek team του HIG έχει προχωρήσει σε ακόμη μία…παρεμφερή κίνηση, επενδύοντας στην εξειδικευμένη εταιρεία logistics, Makios.

H εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα “αποθηκών ψυγείων” στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (με 2 εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι και την Γέφυρα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here