Είναι σημαντική η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση για την Aegean Airlines. Με εύλογο ενδιαφέρον αναμένει η επενδυτική αγορά την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου.
Όλοι εστιάζουν προφανώς στο δεύτερο τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος) προκειμένου να διαμορφώσουν μία πιο σαφή εικόνα, για το εύρος της επιβάρυνσης που υφίσταται η εταιρεία.
  • Σήμερα θα εξαχθούν τα πρώτα βάσιμα συμπεράσματα για την πολιτική που ακολούθησε η διοίκηση, αυτό το –τρομακτικό για τον κλάδο- χρονικό διάστημα, με κοινή, ωστόσο, την πεποίθηση ότι η ελληνική εταιρεία τα καταφέρνει καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές.
Απόδειξη, το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έτυχε σημαντικής υποστήριξης και χρηματοδότησης, σε αντίθεση με πολλά ισχυρά ονόματα των αερομεταφορών στην Ευρώπη.
Για ζημιές 26-28 εκατ. € το μήνα, είχε κάνει λόγο ο Ευτύχης Βασιλάκης προς τα τέλη Ιουνίου, όταν επανεκκινούσαν σταδιακά οι περισσότερες πτήσεις.
Τελευταία η HSBC εκτιμούσε, πως στον αγώνα που δίνει η διοίκηση θα συμβάλλει και η ανανέωση του στόλου της (από τα A-320neo) καθώς -πέραν των άλλων- μειώνεται σημαντικά και το λειτουργικό κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here